top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

2021'in 1. çeyreğinde en iyi performans gösteren kripto para birimi Dogecoin oldu

Güncelleme tarihi: 28 Mar

2021'in 1. çeyreğinde en iyi performans gösteren kripto para birimi Dogecoin oldu


Yılın ilk üç ayı, kripto para birimi endüstrisi için oldukça olaylı geçti. Merkez bankalarının para yazıcıları " brrr " olurken, küresel finans sisteminde güven aşındı. Kurumsal ve perakende yatırımcıların geleneksel piyasalardan göçü, çoğu kişinin enflasyona karşı korunmaya çalıştığı için kripto alanını doldurdu. Küresel ekonomik kargaşadan en çok yararlanan kripto para birimlerinden biri Dogecoin'di.


Analitik firması Messari'ye göre, piyasa katılımcıları "r / WallStreetBets dramasından" ilham aldı ve DOGE'u pompalamak için SatoshiStreetBets adlı bir taklit alt dizin oluşturdu. Buradaki fikir, bu altcoin'in GME'nin fiyat hareketini taklit etmesi ve kripto para birimi meraklılarının kitlesel kar elde etmeleri için bir fırsat sağlamasıydı.


Dogecoin'in arkasındaki satın alma baskısındaki önemli artış, Elon Musk, Snoop Dogg, Gene Simmons ve Kevin Jonas da dahil olmak üzere ünlülerin onaylarından da kaynaklandı. Sonuç olarak, yılın ilk 29 gününde piyasa değeri yaklaşık % 1.800 arttı.


DOGE tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,089 $ 'a ulaştığında, kar alımındaki bir artış, token'ın elde edilen kazançların % 39'unu düşürdüğü bir konsolidasyon aşamasına girdiğini gördü. Kripto para, Mart ayındaki işlem seansını 0,054 $ 'dan düşük bir şekilde kapatarak üç aylık% 1.050 getiri sağladı.

Dogecoin Balinaları Ağa Geri Döndü


Pek çok endüstri lideri, Dogecoin'in 2021'in 1. çeyreğindeki fiyat hareketini bir "pompala ve boşalt" planı olarak yorumlasa da, daha fazla alana sahip olabilir.


100.000 $ 'dan büyük değere sahip büyük DOGE işlemlerinin sayısı, balinaların ağdaki varlığını gösteren, son birkaç hafta içinde istikrarlı bir şekilde artmaktadır. 29 Mart'ta yaklaşık 840 büyük işlem kaydedildi, ancak şu anda 1.600'den fazla büyük işlem gerçekleştiriliyor.


Balinalar, sahip oldukları muazzam mülkleri ve alım satım faaliyetlerini koordine etme yetenekleri nedeniyle fiyatlar üzerinde orantısız bir etkiye sahiptir. Tarihsel olarak, büyük işlemlerin sayısı artmaya başladığında, Dogecoin fiyatları bunu takip etme eğilimindedir.

Artık yüksek net değere sahip bireyler geri döndüğüne göre, DOGE yükseliş trendini sürdürme ve tüm zamanların en yüksek seviyesini yükseltme yeteneğine sahip olabilir.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page