top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz

1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz


2020 boyunca, 1 inch dapp günlük etkinliğini iki katından fazla artırarak Ethereum'daki en iyi DeFi dapp'lerinden biri oldu. Kısmen bu artış, DeFi'nin genel ivmesinden kaynaklandı, ancak 1 inch, basit UX ve akıllı özellikleri sayesinde bu kategoride bile özellikle iyi performans gösterdi. Temelde 1 inch, kullanıcıların ERC20 jetonlarını takas etmelerini sağlayan merkezi olmayan bir borsadır. Ancak akıllı unsur, Uniswap, Kyber ve Oasis Trade gibi diğer DEX'lerin likiditesinden yararlanmasını sağlayan toplama kısmıdır. Bu, fiyat kaymasını azalttığı ve alım satımların en iyi fiyat için optimize edilmesini sağladığı için büyük jeton miktarlarını değiştirirken özellikle önemlidir. Kullanıcılar, Ethereum blok zincirindeki işlemlerin gaz maliyetlerini azaltan 1 inch CHI jetonunu kullanarak alım satımlarının performansını daha da iyileştirebilir. Ayrıca 1 inch, daha ileri düzey kullanıcıların limit siparişleri oluşturmasına olanak tanır; Bunlar, yalnızca belirteç fiyatı, kullanıcı tarafından belirlenen önceden belirlenmiş bir hedefi yerine getirdiğinde tetiklenecek olan belirteç borsalarıdır. Ayrıca 1 inch, kullanıcıların jetonları ödünç verme protokollerine kolayca kilitlemesini veya borsalara likidite sağlamasını sağlar. 1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır? adım adım video anlatım, Yorum ve analizi makalemizde bulabilirsiniz.


1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır Yorum ve analiz
1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır Yorum ve analiz


Artık 1Inch Exchange'in ne olduğu hakkında daha iyi bir fikriniz var ve Jon Jordan'ın sizi dapp'den geçirmesine ve her şeyin nasıl çalıştığını görmesine izin verebilir.


1 Inch Nedir?


1 inch Exchange, akıllı sözleşmeleri denetlemek için bir araya gelen iki Rus geliştirici olan Sergei Kunz ve Anton Bukov tarafından kuruldu. Çift, 1inch Exchange'i kurmadan önce MakerDAO, Set Protocol ve Kyber Network hackathonlarına katıldı ve birkaç ödül aldı.

1 inch Exchange, merkezi olmayan bir exchange toplayıcıdır (DEX). Tüm büyük DEX'leri likidite ve fiyatlandırma ile tek bir ağda toplamak üzere inşa edilmiştir ve istenen ticaret için en iyi anlaşmayı almayı kolaylaştırır.


İşlemler, olası en yüksek fiyatlandırmaya sahip olmak için kaymayı en aza indirmek için 1 inch kullanılarak borsalar arasında bölünebilir. Buna ek olarak, 1 inch gözaltında değildir ve tüm işlemler tek bir işlemde bir kullanıcının Ethereum tabanlı cüzdanından gerçekleştirilir.

1inch, çeşitli borsalardan likidite sağlayan ve tek bir ticaret işlemini birden fazla DEX'e bölebilen merkezi olmayan bir borsa toplayıcıdır. Akıllı sözleşme teknolojileri, müşterilerin işlemlerini optimize özelleştirmelerine ve etmelerini sağlayan bu toplayıcıyı güçlendirir.

1inch, Binance Labs, Galaxy Digital, Greenfield One, Dragonfly Capital, FTX, Libertus Capital, LAUNCHub Ventures, IOSG ve Divergence Ventures'tan 2,8 milyon dolarlık bir fon artışından sonra Ağustos 2020'de piyasaya sürülmüştür.


Aralık 2020'de 1inch, Pantera Capital tarafından yönetilen ve ParaFi Capital, Blockchain Capital, Nima Capital ve Spartan Group dahil olmak üzere diğerleriyle birlikte A Serisi finansmanda 12 milyon dolar daha topladı. Finansman turunda, SAFT satışları (gelecekteki tokenler için basit bir anlaşma) yoluyla gerçekleştirildi. 1inch, 2020 kışında kendi otomatik piyasa yapıcısı (AMM) olan Mooniswap'ı da piyasaya sürdü. Aralık 2020'de 1inch, 1INCH yönetişim jetonunu piyasaya sürdü ve 1inch Ağı, merkezi olmayan bir özerk kuruluş (DAO) tarafından yönetilmeye başlandı.


1 Inch Özellikleri


  • 1) 1 inch exchange, tek bir panoda likidite ve çok yönlü exchange oranları sunar.

  • 2) 1 inch borsa, müşterinin parasını tutmaz. Tüm fonlar kullanıcının ERC20 cüzdanlarında tutulur.

  • 3) Kullanıcılar temel olarak madeni paraları üzerinde güce sahiptir. Madeni paraları satın almak ve satmak için ticarete karar verecekler.

  • 4) KYC'ye gerek yok, bir hesap oluşturmaya gerek yok, sadece cüzdan ile hızla bağlantı kurabilir ve işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

  • 5) 1 inch hiçbir rezerv tutulmadığından, bilgisayar korsanlarının saldırı olasılığı düşüktür.

1 Inch Ücretleri


1 inch exchange para çekme için herhangi bir ücret talep etmez. Borsa fonları yatırmadığından, para çekme veya ilgili ödeme yoktur. Gaz ücretleri kullanıcılar için geçerli olmasına rağmen, 1inch exchange satın alma işleminde herhangi bir ücret talep etmez. Ethereum ağında herhangi bir işlem yapılırsa, tüm işlem ücretlerinin ödenmesini içerir.

CHI Gas Token, 1inch Exchange tarafından 1inch'te işlem maliyetlerini ödemek için de tanıtıldı. Tüketiciler CHI jetonlarında ödeme yapmayı seçerse, işlemler %42 daha uygun olacaktır.


1 Inch Exchange Destekli Cüzdanlar


1 inch DEX, aşağıdaki Erc20 cüzdanlarını destekler:

  • Metamask.

  • Wallet Connect.

  • Bitski.

  • Wallet Link.

  • Portis.

  • Ledger.

  • Trust wallet.

  • Torus.

  • Formatic.

  • Authereum.

  • Unilogin.


1inch Exchange ile Cüzdan Nasıl Bağlanır?


  • Adım 1: Önce sağ üst köşede bulunan “Cüzdanı bağla” seçeneğine tıklayın

  • Adım 2: Ardından, desteklenen tüm cüzdanları gösteren bir açılır pencere gösterilecektir.

  • Adım 3: Şimdi listeden dilediğiniz herhangi bir cüzdanı seçin.

  • Adım 4: 1 inch borsaya bağlanmak için cüzdanınızda oturum açmanız gerektiğini unutmayın.

  • Adım 5: Uygun cüzdanı seçerseniz, cüzdanınız ile 1 inch exchange arasında bir bağlantıya izin veren bir cüzdan açılır penceresi gözükecektir.

  • Adım 6: Ardından bir bağlantı kurmak için “bağlan” veya “Yetkilendir”e tıklayın.

  • Adım 7: Artık cüzdanınız 1 inch Exchange'inkiyle eşleştirildi.

  • 1inch Exchange'de Jetonlar Nasıl Değiştirilir?

  • Adım 1: Başlangıç olarak ticarete başlamak için “şimdi değiştir” butonuna tıklamanız gerekir.

  • Adım 2: Daha sonra bir kullanıcıdan ticaretini onaylaması istenecektir.

  • Adım 3: Tüm ayrıntıların doğru olup olmadığını kontrol ettikten sonra doğrula butonuna basın.

  • Adım 4: Ardından, müşteri cüzdanının içinde işlemi kabul edecek ve işlem blok zincirinde gerçekleştirilecektir.


1Inch Exchange güvenli mi?


1 inch Exchange, gözaltına alınmayan bir DEX toplayıcıdır. Bu, kripto para birimlerinin ticaret cüzdanına yatırıldığı diğer merkezi borsalarına göre, kripto para birimlerinin borsa tarafından herhangi bir noktada tutulmadığını göstermektedir.

Ayrıca 1inch Exchange'in bugüne kadar herhangi bir ihlal veya hata ile karşılaşmadığı konusunda tertemiz bir sicile sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Merkezi olmayan borsalarda likidite büyük bir endişe kaynağıdır. Genel olarak, yalnızca DEX'lerde likidite zayıf olmakla kalmamaktadır ayrıca zamanda bu likidite birçok farklı DEX'e daha da dağılarak sorunu daha da kötüleştirir.

Bu, büyük hacimli işlemleri kayda değer kaymalara karşı savunmasız bırakarak, ticaret yürütme fiyatlandırmasının zayıf olmasına neden olur. 1 inch, siparişleri borsalar aracılığıyla ayırarak bunu çözer, böylece ticareti tek bir işlemde tutar.


1 Inch Güvenli Mi?


1inch'in gözaltına alınmayan bir DEX toplayıcı platformu olması, onu güvenli hale getirir. Bu, madeni paralarınızı veya özel anahtarlarınızı asla ele geçiremeyecekleri anlamına gelir.


1 Inch Nasıl İşlem Yaparsınız? Nasıl alınır?


Cüzdanınızı bağlayın, Açılan pencerelerden sahip olduğunuz parayı ve almak istediğiniz parayı seçin ve takasa başlayın.



1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır Yorum ve analiz
1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır Yorum ve analiz

1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır Yorum ve analiz
1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır Yorum ve analiz


Uniswap'tan 1 Inch Daha Mı Ucuz?


Bazı işlemler için fark edildi, 1Inch Uniswap'tan yaklaşık %10 daha ucuz.


1 Inch Bir Uygulaması Var Mı?


Dex Toplayıcı, yakın zamanda başlatılan bir IOS uygulamasına sahiptir. Android ve Windows'ta erişilip erişilemeyeceği henüz bilinmiyor.


1 Inch Nereden Satın Alabilirim? Adım adım video anlatım:


1INCH jetonu, 1inch'in kendi platformunun yanı sıra bir dizi büyük kripto para birimi borsasında işlem görmektedir. 1INCH, Binance, KuCoin, Huobi Global, FTX ve OKEx tarafından desteklenmektedir.








Düzenleyen: Emre Ata



1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz
1Inch Nedir ve Nasıl satın alınır? Yorum ve analiz


bottom of page