top of page

Ethereum

Ethereum Nedir? Nasıl Alınır?
Ethereum Alın

Ethereum

Ethereum, Bitcoin'den sonra piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi platformudur. Akıllı sözleşme işlevine sahip, merkezi olmayan bir açık kaynaklı blok zinciridir.

Ethereum Nedir? Nasıl Alınır?


Bitcoin blok zinciri öncelikle işlemleri ve dijital para birimlerinin sahipliğini takip etmek için tasarlanmışken, Ethereum blok zinciri merkezi olmayan uygulamaları çalıştırmak için geliştirildi. Ethereum platformunu anlamanın en kolay yolu, onu çeşitli uygulamaların aynı anda çalışmasına izin veren paylaşılan bir süper bilgisayar olarak düşünmektir. Herkes aynı küresel süper bilgisayarı kullandığından ve kod yürütülmesine ilişkin standart kurallar koymayı kabul ettiğinden, geliştiriciler platformu merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için kullanabilir. Başka bir deyişle: tüm platform kullanıcıları sistemin havada kalmasına yardımcı olur; uygulamalar belirli bir kuruluşun sunucularında bulunmaz. Platformun metaforik yakıtı olarak hizmet veren blok zincirinin kendi tokenine eter denir. Ether, akıllı sözleşmeler kullanarak işlemleri işlemek ve uygulamaları yayınlamak için bir gerekliliktir. Madencilerin işlemleri üstlenmesini ve işlemesini sağlar.


Ethereum'un Tarihi Ve ETH Fiyatı


Ethereum ilk olarak Vitalik Buterin tarafından 2013'ün sonunda küçük bir arkadaş grubuna iletilen bir beyaz kağıtta tasavvur edildi. Rus programcı, Bitcoin'in komut dosyası dili adı verilen ek bir özelliğe ihtiyaç duyduğunu savundu. Bu, belirli uygulamaların yürütülmesine izin veren bir programlama dilidir. Buterin için talihsiz bir durum, Bitcoin topluluğunu bu zorunluluğa ikna etmeyi başaramadı. Daha sonra kendi platformunu oluşturmaya karar verdi. İki ay sonra, proje sekiz kurucu ortağı ve büyüyen bir geliştirici ve destekçiyi kendine çekmişti. Ethereum, o ayın sonlarında Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı'nda kamuoyuna duyuruldu.


Proje başlangıçta, projeye kendi sermayelerini sağlayan kurucu ortaklar Anthony Di Ioro ve Joseph Lubin tarafından finanse edildi. İlk fikirleri Ethereum'u ticari bir şirket olarak başlatmaktı. Bu nedenle, Şubat 2014'te "EthSuisse" adı altında bir İsviçre tüzel kişiliği kurdular. Kısa bir süre sonra Buterin fikrini değiştirdi ve tek taraflı olarak projeye kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak devam etmeye karar verdi. Bu bağlamda, Temmuz 2014'te artık tanınan Ethereum Vakfı'nı kurdu.


Aynı ay içinde gerçekleşen Ethereum Initial Coin Offer'un (ICO) lansmanı toplam 42 gün sürdü. İnsanların bitcoinlerini, platformun yakıtı olarak hizmet eden birim olan Ether ile takas etmelerine izin verdi. ICO büyük bir başarıydı: Ethereum, Bitcoin'de 18 milyon dolardan fazla topladı.

 

Toplamda, kullanıcılar 60 milyon eter için yaklaşık 31.000 bitcoin takas etti. ICO katılımcıları, eter başına ortalama 0,30 dolar ödedi. Sadece beş yıldan biraz daha uzun bir süre önce bu fiyata eter kazanmanın mümkün olduğunu hayal etmek zor.


ICO'dan yaklaşık bir yıl sonra Ethereum platformu faaliyete geçti. Birkaç borsa platformu, 7 Ağustos 2015'ten bu yana Ether alım satımına izin verdi. Ertesi yıl, ethereum fiyatı 10 dolara çıktı. İnsanlar başlangıçta projenin öncelikle platformuna daha fazla kullanıcı çekmek için iyi işleyen bir uygulamaya ihtiyaç duyduğunu düşünüyorlardı. Ancak Ethereum'un şimdiye kadarki ana katkısı, diğer ICO'ları kolaylaştırmasında yatıyor. ERC-20 belirteç standardının geliştirilmesi, platformu yerel belirteçleri yayınlamak için kullanmayı çok daha kolay hale getirdi. Kullanıcıların tek yapması gereken, bir kod parçasını kopyalayıp yapıştırmak ve bir teknik rapor yazmaktır. Ethereum'un kitle fonlaması platformu olarak başarısı nedeniyle, ICO'lar eter havuzundan büyük bir pay aldı.


Muhtemelen platformdaki en iyi bilinen uygulamalardan biri DAO'dur. Bu proje, bir lideri olmayan ilk yatırım fonu olarak tanıtıldı. Şirket, demokratik karar almaya odaklanarak yatırımcıları tarafından yönetilecek. Akıllı sözleşme, yatırımcıların oylarını karlı görünen Ethereum projelerine vermelerini sağladı. DAO projesi 150 milyon doların üzerinde eter topladı. Yaklaşık 11.000 yatırımcı dahil oldu. İnsanlar projeye o kadar hevesli oldular ki, sırf DAO'ya yatırım yapabilmek için eter almaya başladılar. Mayıs 2016'da, bu gelişme eter başına 14 dolar gibi yeni bir rekor yüksekliğe neden oldu. Maalesef DAO'nun başarısı uzun sürmedi. Haziran ayında, bir bilgisayar korsanı projenin kodundaki bir hatayı ortaya çıkarmayı başardı. Daha sonra DAO'nun varlıklarının yaklaşık üçte birini akıllıca çıkardı. Blok zincirleri tasarım gereği geri döndürülemez olduğundan, işlem iptal edilemez. Ethereum topluluğunun bir kısmı için, hack önemli bir sorun oluşturmadı. Geliştiricilerinin kod konusunda biraz daha dikkatli olması gerektiğini savundular. Ancak Ethereum Vakfı aynı fikirde değildi. DAO'nun tüm varlığını silen bir yazılım güncellemesi uygulamaya karar verdi. Bu, fonların asıl sahiplerine iade edilmesine izin verdi, ancak topluluğun bir kısmı bu önlemi kabul etmedi. Blockchain'in arkasındaki fikrin, merkezi otoritelerin müdahalesini açıkça dışlayan bir piyasa ekonomisi geliştirmek olduğunu savundular. Bu grup, Ethereum Vakfı'nın bu ilkeyi ihlal etme kararını değerlendirdi. Bu nedenle, Ethereum topluluğunun geri kalanından ayrılmaya karar verdiler. Bir blok zinciri çatalı ve günümüzde Ethereum blok zincirinin yanında var olan Ethereum Classic'in yaratılmasıyla sonuçlandı. DAO hack'i, Ethereum Classic blockchain'in işlem geçmişinde hala bulunabilir.


Neden Ethereum - ETH Satın Almalıyım?


Ethereum, sektördeki en başarılı iki projeden biridir. Net piyasa değeri açısından ikinci sıradaki yerini sağlam bir şekilde koruyor. İnsanlar sürekli olarak Ethereum alır ve potansiyeli için Ethereum satarlar. Ethereum, tüm kripto para birimleri platformunun geliştirilmesi üzerinde çalışan en fazla programcıya sahiptir. Ayrıca, birkaç büyük şirket şu anda Ethereum blok zinciri için uygulamalar geliştiriyor veya platformun büyümesine yardımcı oluyor. Örneğin, tanınmış danışmanlık firması Ernst & Young, Nisan 2019'da Ethereum blok zincirinde anonim işlemlere izin verecek bir projede yer aldıklarını duyurdu. Platformda çalışan geliştiricilerin yanı sıra, Ethereum'un potansiyelinin de büyük ticari taraflarca kabul edildiğini gösteriyor.

Ethereum (ETG) parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile Binance Borsasında kolayca edinebilirsiniz.


Ethereum'un Artıları Ve Eksileri Nelerdir?


Ethereum'un temel avantajı, geliştiricilere merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilecekleri bir yer sağlamasıdır. Bu uygulamalar, tüm ağ ile paylaşılan belirli kural kümelerini içerir. Bu, platformu merkezi uygulamalara sahip bir platformdan çok daha sağlam hale getirir. Kurallar önceden belirlenmiştir: merkezi bir otorite tarafından geriye dönük olarak değiştirilemezler. Buradaki fikir, bunun büyük platformların gücünü kullanıcılarına geri döndürmesine yardımcı olacağıdır. Bitcoin, paramızın demokratikleşmesinin tipik bir örneğiyken Ethereum, platform ekonomisinin demokratikleşmesini simgeliyor.


Şu anda Ethereum'un ana dezavantajı, sınırlı platform ölçeklenebilirliğidir. Bu, kedileri büyütmek ve tımar etmek için merkezi olmayan bir uygulama olan CryptoKitties'in gelişinin ardından acı verici bir şekilde ortaya çıktı. Uygulama, kısa sürede o kadar popüler hale geldi ki, ağ aşırı yüklendi ve artık tüm işlemleri düzgün bir şekilde işleyemedi. İşlemleri nihayet işlenmeden önce insanlar sıraya girmek zorunda kaldı. Ayrıca genellikle yüksek işlem ücretleri ödediler. Görünüşte zararsız bir uygulamanın Ethereum blok zincirini tamamen felç edebilmesi, toplulukta çok fazla endişeye neden oldu. Ethereum, hisse senetleri ve diğer finansal ürünlerle uğraşmak için bir platform olacaksa, ölçeklenebilirliğini iyileştirmesi gerekecek.


Ethereum'u Benzersiz Kılan Nedir?


Bitcoin aslında sadece bir dijital ödeme ağı iken, Ethereum blok zinciri, merkezi olmayan bir şekilde yönetilen paylaşılan bir bilgisayar barındırma uygulamaları olarak işlev görür. Vitalik Buterin, bu özel işlevi Bitcoin'e eklemek istedi ve topluluk içinde büyük bir direnç uyandırdı. Bu nedenle kendi projesini başlatmaya karar verdi. Buterin, uygulamaların merkezi otoritelerden bağımsız olarak çalışmasına izin veren bir platform olan Ethereum'u 'dünyanın bilgisayarı' olarak adlandırır.

Ethereum Ticareti İçin Güncel Binance Referans( Komisyon İndirimi) Kodları ( Ömür Boyu Geçerlidir )

Binance 5%: QY9SI8G1


Binance 10%: YAVZY1FZ


Binance 15% : IB3V6EOK


Binance 20%: E68Q3TPC

bottom of page